Home 9 Aktuelt

Aktuelt

Nyt partnerskab med Socialstyrelsen muliggør nyt Ungeprogram

Tildelte midler i millionklassen fra Sundhedsstyrelsen betyder, at Social Sundhed fra august 2021 påbegynder et nyt Ungeprogram i København og Odense. Programmet henvender sig til psykisk sårbare unge i alderen 18-32 år, som har brug for at blive ledsaget og støttet til deres aftaler og behandlingsforløb i sundhedsvæsenet og psykiatrien.Vi er i Social Sundhed meget taknemmelige for det nye partnerskab med Socialstyrelsen. Vi vurderer, at partnerskabet kan være med til at betyde en konkret, positiv forskel for unge psykisk sårbare i København og Odense. Pilotprojektet løber over de tre år med henblik på at udbrede programmet til flere byer efterfølgende.

Social Sundhed Aalborg vinder Nordjyske Banks Foreningspris

”Vi blev helt vildt rørte og er fuldstændig overvældede over at have vundet prisen. Det er kæmpestort for os. Vi er så taknemmelige over at blive anerkendt for vores arbejde og er bare rigtig, rigtig glade.” Sådan udtalte prisindstiller, bestyrelsesmedlem og brobyggerrepræsentant i Social Sundhed Aalborg, Helene Kingsig til ditaalborg.dk, da Social Sundhed vandt Nordjyske Banks Foreningspris 2021. Prisen gives hvert år til tre foreninger i Nordjylland, og den er indstiftet for at bidrage til at bakke op om det gode foreningsliv, der blomstrer rundt omkring i hele Nordjylland, og som har betydning for rigtig mange nordjyders hverdag.

Vi er med i nyt forskningsprojekt om social ulighed

Nu skal det undersøges, hvad Social Sundheds indsats betyder for borgernes brug og udbytte af sundvæsenet. Desuden skal det klarlægges, om indsatsen forbedrer borgernes oplevelse af mødet med sundhedsprofessionelle. Med en bevilling fra ”Den fællesregionale pulje til forskning i forebyggelse” vil seniorforskerne Anne-Mette Hedeager Momsen og Christina Malmose Stapelfeldt fra forsknings- og konsulenthuset DEFACTUM på vegne af Center for Praksisnær Rehabiliteringsforskning (CePR) belyse effekter af Social Sundheds indsats. Vi glæder os meget til de kommende års samarbejde.