Ideen til Social Sundhed tog form ved Danmarks største case competition for social innovation på Aarhus Universitet i 2013. Forinden havde Rådet for Socialt Udsatte efterspurgt en konkret løsning på den ekstreme ulighed i danskernes sundhed.
Gennem årenes løb har Social Sundhed udviklet sig. Her er udvalgte nedslag i vores historie:
2013: Social Sundhed stiftes af Kristina Louise Bliksted.
2014: Vi uddanner de første brobyggere, det vil sige frivillige sundhedsfaglige studerende, som herefter tager med socialt udsatte til deres aftaler og behandlinger i sundhedsvæsenet.
2015: For første gang er vi i DR Nyhederne. Vi fortæller om vores koncept og vores konkrete indsatser for at skabe mere lighed i sundhed med frivillige kræfter.
2016: Social Sundhed og Aarhus Kommune indgår i en samskabelsesaftale om nye og fælles veje til at skabe større social lighed i byen. Partnerskabet gør det muligt at ansætte foreningens første lønnede medarbejder.
2017: Social Sundhed organiserer sig med en landsbestyrelse. Social Sundhed København og Aarhus etableres. Vi er en af hovedtalerne på KLs Sundhedskonference.
2018: Social Sundhed Herning/Midtvest og Social Sundhed Fredericia etableres.
2019: Social Sundhed Aalborg etableres. Selskab for Indvandrersundheds Sandkornspris gives til Social Sundhed. Samme år modtager vi FFSV-prisen af Foreningen for Folkesundhedsvidenskab.
2020: Social Sundhed Odense etableres. Social Sundhed bliver partner i Alliancen mod Social Ulighed i Sundhed.
2021: Sundhedsstyrelsen støtter Social Sundheds arbejde i København og Odense med en millionbevilling. Partnerskabet med Sundhedsstyrelsen betyder, at der de kommende tre år kan arbejdes med Ungeprogrammet med henblik på at udbrede aktiviteterne til flere byer efterfølgende. Programmet henvender sig til psykisk sårbare unge i alderen 18-32 år, som har brug for at blive ledsaget og støttet til deres aftaler og behandlingsforløb i sundhedsvæsenet og psykiatrien. Vi indgår desuden i et forskningsprojekt med forsknings- og konsulenthuset DEFACTUM på vegne af Center for Praksisnær Rehabiliteringsforskning (CePR). Formålet er at belyse, om Social Sundheds indsats med brobyggere forebygger social ulighed i sundhed. Social Sundhed Aalborg modtager i 2021 Nordjyske Banks Foreningspris.
2022: Social Sundhed modtager Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris 2022.