Bliv frivillig i Sundhedsdialogkorpset

Der skal være lige adgang til information om COVID-19-vaccinen

Mange er fortsat bekymrede for konsekvenser og bivirkninger ved COVID-19-vaccinen. Derfor har Social Sundhed indgået et samarbejde med Sundhedsstyrelsen om at tilbyde en direkte og tryg dialog mellem bekymrede borgere og sundhedsfaglige frivillige for at besvare uopklarede spørgsmål. 

Derfor har vi oprettet Sundhedsdialogkorpset. Som frivillig her deltager du ved vaccinations pop-up’s på uddannelsesinstitutioner, store arbejdspladser og ved kulturarrangementer, hvor du er tryg ved at snakke med mennesker om deres bekymringer, tvivl og spørgsmål vedrørende vaccinen. 

 

Hvem kan være med?

Vi søger dig, der er sundhedsfaglig – enten som studerende, færdiguddannet eller pensionist. Altså dig, der læser til, er færdiguddannet som eller har arbejdet som læge, tandlæge, sygeplejerske, sundhedsvidenskaber, social- og sundhedsassistent, fysioterapeut eller lignende.

Hvad er opgaven?

Som frivillig deltager du ved vaccine-pop up’s til kulturarrangementer, på uddannelsesinstitutioner, store arbejdspladser og i boligområder.

Din opgave er at tale med ikke-vaccinerede borgere, så de får en bedre forståelse for fordelene ved at tage imod vaccinen. Måske har de også spørgsmål, som du kan hjælpe dem med at få svar på eller bekymringer, som du kan være med til at håndtere. Du vil være afsted sammen med andre sundhedsfaglige frivillige eller sammen med vaccinationspersonale på vaccine-pop-up-stedet.

Hvornår foregår det?

Vi har brug for dig til minimum to vaccine-pop up´s af to-fire timers varighed fra september til december. Som frivillig bestemmer du selvfølgelig selv, hvilke opgaver, du kan og vil deltage i. Aftalerne ligger i formiddags-, eftermiddags- og aftentimer både i hverdage og i weekender.

Hvor foregår det?

Indsatsen er målrettet Aarhus, Odense, København og de københavnske vestegnskommuner. Derfor er det vigtigt, at du bor i eller i nærheden af et af disse områder.

Hvordan kommer man med?

Vi er i fuld gang med at etablere korpset, så kontakt os gerne allerede i dag. Så vender vi tilbage til dig inden for kort tid. Vi er tilgængelige på telefonnummer 31 65 06 36 i dagtimerne og på mailadressen vaccinedialog@socialsundhed.org hele døgnet.

Vi glæder os til at høre fra dig!

3 + 5 =